Young BPW Antwerpen krijgt bezoek van Pascale Naessens

Posted · Add Comment

foto

We hebben dit jaar al héél wat interessante sprekers mogen ontvangen op Young BPW Antwerpen, maar de avond met Pascale Naessens was de perfecte (gezonde) afsluiter net voor de zomervakantie. De gezellige zaal van Keukenpieten zat tjokvol dames die net als ik zéér nieuwsgierig waren naar Pascale en haar verhaal.

Dat Pascale een mooie en klassevolle dame was, wisten we al, maar wat mij vooral opviel die avond was haar intelligentie, passie en professionalisme.

We zijn allemaal meegezogen in haar verhaal dat van A tot Z boeide, enerzijds omwille van de oprechte persoonlijke ervaringen die gedeeld werden, maar ook door de wetenschappelijke benaderingen en facts & figures die we voorgeschoteld kregen.

Pascale gaf eerlijk toe dat ze vroeger een probleemrelatie had met eten. Haar obsessie met verboden voedsel (koffiekoeken ed.) werd met de dag groter. De diëtisten die ze toen ontmoette, krijgen nu een veeg uit de pan omwille van hun onrealistische en ongezonde voedingsadviezen: “Een triestig beschuit, met light boter en light confituur is geen gezonde voeding en ook absoluut geen haalbaar & realistisch dieet“, zei Pascale streng. Dat weten we dan ook weeral, schrap die light producten maar van het menu, vanaf nu volle melk, volle yoghurt, … Uit light producten zijn alle gezonde voedingsstoffen gezogen en dat is waar Pascale haar voedingsfilosofie mijlenver vanaf staat. Volgens Pascale moet voeding net puur zijn (hoe minder menselijke interventie hoe beter). Giet dus maar kwistig wat olie op jullie slaatjes, want puurder en gezonder kan het niet. De dag kan je niet beter starten dan met een grote kom vers fruit en wat kokosmelk: puur, lekker, vol vitaminen! Hoe ze de tijd vindt om ‘s morgens al dat vers fruit te gaan halen en schillen? Tja, blijkbaar heeft ze ook nog eens de perfecte man, die in de vroege ochtend netjes de boodschapjes doet en een zalig ontbijt voor haar klaarmaakt (even wat jaloers gemompel in de zaal). Volgens Pascale ben je afgestudeerd met onderscheiding als je voor een buffet staat met enerzijds koffiekoeken en anderzijds fruit met yoghurt en je oprecht meer zin hebt in het fruit en het je geen moeite kost om de koffiekoeken links te laten liggen. Hmm… toch nog even studeren. Haar recepten gaan steeds uit van het principe dat je vertrekt van groenten en deze combineert met vlees of vis of kaas of aardappelen, maar niet alles door mekaar, want daar verdik je van.
Pascale belooft, dat als je haar theorie volgt, je steeds je lijntje zal behouden. Tot slot werden we nog even met onze neus op de ongezonde feiten gedrukt, namelijk dat we op steeds jongere leeftijd ernstig ziek kunnen worden van geraffineerde voeding. Met deze onrustwekkende boodschap sloot Pascale haar betoog af en was ook het vragenuurtje aangebroken. Onmiddellijk 20 vingers in de lucht: of Pascale even kon bevestigen of alcohol echt zo ongezond was, en hoe het nu juist zit met koffie, en mag donkerbruin brood dan wel? Nadat alle voedingswaren de revue gepasseerd waren en Pascale ze heeft mogen indelen in de categorie toegelaten/verboden, heeft ze tenslotte nog wat boeken gesigneerd en is ze vertrokken zonder nog deel te nemen aan het diner. De Pascale-vibe is echter nog blijven nazinderen na haar vertrek aangezien Piet voor de gelegenheid een ultra healthy diner had voorzien (zonder brood deze keer L, maar wél met wijn J).

foto-3

Iedereen was na afloop zo begeesterd door Pascale dat ik durf te wedden dat de meesten van onze BPW leden de weken nadien enkel gegeten hebben volgens de ‘Pascale-formule’ (tot ergernis van de andere gezinsleden die hun frietjes van het menu geschrapt zagen.

De eerste helft van 2014 was voor Young BPW een groot succes en Pascale Naessens was de kers op de yoghurt!